JESEN U KINU TOPLICE: obiteljski hit, komedija na kajkavskom, KIKI festival …

Veselimo se jesenskom susretu s publikom za koju pripremamo puno dobrih filmova

Jesensku sezonu Kina Toplice otvaramo ljetnim kino hitom LJETO KADA SAM NAUČILA LETJETI. Projekcija je u subotu, 10. rujna od 19 sati.

‘’Ljeto kada sam naučila letjeti“ je nježna priča o odrastanju i pomirenju. Dvanaestogodišnja Sofija mašta o kampiranju s ekipom i svom prvom poljupcu. Ipak, nema izbora i mora ljetovanje provesti u trošnoj obiteljskoj kući na Hvaru, sa svojom pomalo napornom bakom Marijom i luckastom bakinom sestrom Luce.

Bez svoje ekipe, bez dometa i interneta, Sofinin život na Hvaru je „pa-ka-o“, ali monotoniju razbija neobično ponašanje bake Marije.

Po prvi puta u Kinu Toplice imat ćemo zagorsku premijeru i to komedije u potpunosti snimljene na kajkavskom jeziku – NOSILA JE RUBAC ČRLENI. Projekcija je u četvrtak, 22. rujna u 19 sati, a pridružit će nam se dio filmske ekipe.

U filmu susrećemo sveznajućeg Isusa Krista, prefriganu kumu Anku i brbljavu svinju Bebu u pitomom Hrvatskom zagorju ratnih devedesetih. Od oružja prisutni su tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni! Uključena je i sjajna glazba benda Cinkuši što garantira dobru zabavu uz ovu domaću komediju.

Veseli nas i što ćemo u listopadu ugostiti i prvi filmski festival. Dolazi nam KIKI – Međunarodni festival dječjeg filma i naravno, puno djece!

O svemu više čitajte na našoj web stranici i pratite društvene mreže KINA TOPLICE – Facebook i Instagram.