O kinu

Od 26. svibnja 2022. KINO TOPLICE u Krapinskim Toplicama započinje s redovnim programom nakon više od 20 godina pauze. Revitalizacija kina u Krapinskim Toplicama iznimno je važna za kvalitetu života lokalne zajednice. Vrijednim infrastrukturnim ulaganjem i osmišljenim programom stvoreni su osnovni preduvjeti za razvoj kulturnog života Toplica. Redovne kino projekcije održavaju se subotom u dva termina – kasnijem popodnevnom kada su na programu obiteljski, dječji i filmovi za mlade te u večernjem terminu kada prikazujemo najnovije filmske hitove, nezavisne filmove, europske te hrvatske filmove.

Redovnim filmskim programom želi se postići da zanemaren, a vrijedan objekt Općine Krapinske Toplice postane središte kulturnog razvoja Krapinskih Toplica i da se unaprijedi kvaliteta života lokalnog stanovništa te kulturna ponuda turističkog i lječilišnog mjesta i Hrvatskog zagorja.

Dvorana KINA TOPLICE opremljena je najsuvremenijom audiovizualnom opremom – novim DCP projektorom, novim platnom i zvučnim sustavom potrebnima za potpuni kino doživljaj. Ukupno broji 277 sjedala. Pristup dvorani omogućen je osobama s invaliditetom.

Opremanje dvorane sufinancirali su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Općina Krapinske Toplice. Za program KINA TOPLICE zadužen je Breg, a program je usklađen je sa smjernicama Hrvatskog audiovizualnog centra.

Za upite, prijedloge i pohvale slobodno nas kontaktirajte putem e-mail adrese: program@kinotoplice.info