Otvorili smo Kino Toplice! Pogledajte kako je bilo

Ove subote, 28. svibnja na programu su dva trenutačno najgledanija filma u Hrvatskoj: animirani film “Loši momci” (sinkroniziran) te Marvelov hit “Doktor Strange u multiverzumu ludila.”

U četvrtak, 26. svibnja premijernom projekcijom filmskog hita “Top Gun: Maverick” započeo je redovni program Kina Toplice u Krapinskim Toplicama i to nakon više od 20 godina pauze.

U Kino Toplice u Krapinskim Toplicama početkom ove godine postavljena je najsuvremenija audiovizualna oprema – novi projektor, platno i zvučni sustav, što je bio preduvjet da se nakon godina pauze započne s redovnim filmskim programom. Svečano otvorenje privuklo je brojnu publiku sretnu zbog otvaranja kina, a dobre atmosfere nije nedostajalo.

“Kino oprema nije bila u funkciji i moj zadatak je bio povratak kina u naše Krapinske Toplice. To smo ostvarili ponajprije zahvaljujući Ministarstvu kulture koje nam je pomoglo sufinancirajući projekt s 300 tisuća kuna. Imamo spremnih još nekoliko projekata i čekamo da se raspišu natječaji, a prvi koji čekamo je natječaj na kojem ćemo tražiti nove stolce za kino. Hvala svima koji ste kupili kartu i podržali naše kino, a nama dali potvrdu da radimo dobru stvar”, istaknula je na svečanom otvaranju načelnica Općine Krapinske Toplice Gordana Jureković.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek istaknula je kako će Županija podržati projekt povratka publike u topličko kino. “Inače sam Topličanka i kao tinejdžerka sam dolazila u ovo kino, provela ovdje dio mladosti pa je i ovaj povratak u kino za mene povratak u mladost. Mogu reći u ime Topličana i Topličanki da nam jako puno znači ponovna mogućnost gledanja najnovijih filmova. Za cijelu Krapinsko-zagorsku županiju to je važno jer su se na mapu, uz kina u gradovima Zaboku i Krapini, sada upisale i Krapinske Toplice”, izjavila je Jasna Petek.

Vjera Matković iz Ministarstva kulture i medija istaknula je kako se Ministarstvo ponosi sudjelovanjem u ovakvim investicijama. “Cijeli ovaj projekt digitalizacije kina započeli smo s Hrvatskim audiovizualnim centrom 2011. godine, a ova ispunjena dvorana je potvrda da treba nastaviti s revitalizacijom kina Hrvatskoj. Jako je bitno da Općina prepoznaje kulturni i društveni značaj ovakvih projekata te ljude koji imaju entuzijazam i znanje da privuku publiku”.

Nedavno imenovana pomoćnica ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra Maja Vukić, inače dugogodišnja producentica domaćih filmskih hitova, poželjela je publici da im Kino Toplice postane mjesto druženja, susreta i novih iskustava.

Za program i koordinaciju Kina Toplice zadužena je Mija Pavliša (Breg) koja se bavi promocijom u kulturi i distribucijom filmova. U Kinu Toplice filmovi će biti redovno prikazivani svake subote i to u dva termina: matineje za djecu i mlade u 16 sati te filmski hitovi od 19 sati.

Ove subote, 28. svibnja na programu su dva trenutačno najgledanija filma u Hrvatskoj: animirani film “Loši momci” (sinkroniziran) te Marvelov hit “Doktor Strange u multiverzumu ludila.” Sljedeće subote, 4. lipnja igrat će film  “Košnice” te animirani film “Odvažna Iva i skriveno blago Maglograda” (sinkroniziran). Sve informacije o programu i aktivnostima kina dostupne su na internetskoj stranici www.kinotoplice.info