Loading Programi
Pokreni video

Info

Datum:
4. ožujka 2023.
Vrijeme:
19:00 - 21:00
Cijena ulaznice:
3,30EUR
Vrsta programa:

Ulaznice

Ulaznice se kupuju na blagajni Kina Toplice na dan projekcije. Blagajna kina otvorena je pola sata prije projekcije. Ulaznice se plaćaju gotovinom. Cijena ulaznice iznosi 3.30 EUR / 24.86 KN

Lokacija

Kino Toplice
Ulica Ljudevita Gaja 27
Krapinske Toplice, Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map

KORZET

4. ožujka 2023. @ 19:00

Elizabeta Austrijska (Vicky Krieps), poznatija kao Sissi, uskoro puni 40 godina i ne može si priznati da je zadovoljna sobom, svojom ulogom na dvoru i javnim stavom o njezinoj ličnosti. Korzet koji joj dvorkinje svako jutro stežu oko struka i sputavaju dah prikladna je metafora njezinog psihološkog stanja nagriženog nezadovoljstvom koju odnos s distanciranim mužem, carem Franjom Josipom (Florian Teichtmeister), samo pojačava.

Odvažna i tvrdoglava Sisi daleko je od nježne i nevine miljenice naroda kakvom je vidi javnost. Zapletena u čvor tjeskobe, opsesivnog bunta i nezadovoljstva svojom javnom slikom i političkom ulogom, Elizabeta pred sebe postavlja sve rigoroznije tjelesne izazove, a nemir je tjera na učestala putovanja Europom. Film se obračunava se sa steriliziranom kičastom legendom o Sisi, kako bi ponudio iskreniji i kompleksniji uvid u život fascinantne carice.

Novi film austrijske redateljice i scenaristice Marie Kreutzer kostimirana je drama s povijesnim pretenzijama u kojima su zamjetni dvadesetprvostoljetni prsti što služe iznevjeravanju gledateljskog očekivanja još jedne biografske razglednice iz druge polovine 19. stoljeća sa svim kičastim detaljima koji se lijepe za predodžbu ove carice. Film je premijerno prikazan u programu Izvjestan pogled 2022. izdanja Canneskog filmskog festivala na kojemu je glumica Vicky Krieps nagrađena za najbolju glumačku izvedbu.

žanr: biografski, pov. drama

trajanje: 113 min

 

 

SLIJEDI NA PROGRAMU

MAČKE U MUZEJU – SINK
HORIZONT: AMERIČKA SAGA – PRVO POGLAVLJE
GRU I MALCI: NEUSTRAŠIVI ŠPIJUNI
FILMSKI POP UP: KINO VLOG