Loading Programi
Nosila je rubac črleni
Pokreni video

Info

Datum:
12. studenoga 2022.
Vrijeme:
18:00 - 19:30
Cijena ulaznice:
25EUR
Vrsta programa:

Ulaznice

Ulaznice se kupuju na blagajni Kina Toplice na dan projekcije. Blagajna kina otvorena je sat vremena prije projekcije. Ulaznice se plaćaju gotovinom.

Lokacija

Kino Toplice
Ulica Ljudevita Gaja 27
Krapinske Toplice, Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map

NOSILA JE RUBAC ČRLENI

12. studenoga 2022. @ 18:00

Komedija redatelja Gorana Dukića “Nosila je rubac črleni” nastala je u Švenk produkciji, a svoju svjetsku premijeru imala je na Pulskom filmskom festivalu 17. srpnja 2022., gdje je osvojila nagradu publike Zlatna vrata Pule, a Ljubo Zečević nagrađen je Zlatnom arenom za najbolju mušku ulogu. Domaća filmska kritika film je već nahvalila kao “najljepšu posvetu Hrvatskom zagorju” (Jurica Pavičić, Jutarnji list). ULAZNICE MOŽETE REZERVIRATI UNAPRIJED NA E-MAIL: program@kinotoplice.info

“Nosila je rubac črleni” komedija je na kajkavskom jeziku, a glavne uloge pripale su poznatim domaćim glumcima. U glavnim ulogama su Nataša Dorčić, Pjer Meničanin i Tesa Litvan, a uloge su ostvarili brojne poznate gluice i glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Ljubo Zečević, Ljubomir Kerekeš, Robert Ugrina, Atanas Atanosovski, Ljupčo Todorovski Upa (pok.) te Goran Navojec koji je dao svoj glas Bebinoj simpatiji – Rokiju.

Scenaristica filma je Sandra Antolić, direktor fotografije Branko Linta, a montažerka Ivana Fumić.

U filmu susrećemo sveznajućeg Isusa Krista, prefriganu kumu Anku i brbljavu svinju Bebu u pitomom Hrvatskom zagorju ratnih devedesetih. Od oružja prisutni su tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni! Uključena je i sjajna glazba benda Cinkuši što garantira dobru zabavu uz ovu domaću komediju.

SLIJEDI NA PROGRAMU

MAČKE U MUZEJU – SINK
HORIZONT: AMERIČKA SAGA – PRVO POGLAVLJE
GRU I MALCI: NEUSTRAŠIVI ŠPIJUNI
FILMSKI POP UP: KINO VLOG