Loading Programi
Prasica
Pokreni video

Info

Datum:
17. lipnja 2023.
Vrijeme:
19:00 - 20:30
Cijena ulaznice:
3,30EUR
Vrsta programa:

Ulaznice

Ulaznice se kupuju na blagajni Kina Toplice na dan projekcije. Blagajna kina otvorena je sat vremena prije projekcije. Ulaznice se plaćaju gotovinom.

Lokacija

Kino Toplice
Ulica Ljudevita Gaja 27
Krapinske Toplice, Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map

PRASICA

17. lipnja 2023. @ 19:00

“Prasica” je komedija o milenijalcima, slikarici Evi i njezinim prijateljima koji su zapeli između ideala, snova i stvarnog života u liberalnom kapitalizmu. Je li izlaz u zabavi i tulumarenju, treba li ostati u svom gradu i boriti se ili je jedino rješenje otići u Berlin?

Mlada slikarica Eva puši, pije, tulumari, povremeno se drogira i nema inspiracije. Trudi se uklopiti, našla je posao, ali plaća nikako da stigne. U  ljubavničkoj je vezi s mentorom koji nikako da prekine sa svojom djevojkom za koju kaže da je ne voli. Najbolja prijateljica ima čudan hobi i želi otići u Berlin, a najbolji prijatelj hoda s glupačom. Od stresa je izgubila menstruaciju. Shvaća da treba promijeniti način života, ali ne zna kako.

Filmski prvijenac Tijane Zinajić odnio je sedam nagrada Vesna Festivala slovenskog filma, uključujući onu za najbolji dugometražni film i najbolji film po izboru publike. Redateljica Tijana Zinajić za film “Prasica” dobila je uglednu Župančičevu nagradu koja se dodjeljuje za izniman doprinos kulturi i umjetnosti.

Žiri je tom prilikom obrazložio kako je Zinajić s “Prasicom” snimila popularan, ali ne i populistički film koji je zabavan, no ne da bi podjecnjivao gledatelja, kao i provokativan, ali ne i nehuman. Egzistencijalna kriza mlade žene u filmu je prikazana eksplozivnom energijom i na duhovit način, uz pravu mjeru provokativnosti i optimizma. Film obiluje raznovrsnom filmskom glazbom te mapira urbani zvuk naših prostora.

ORIGINALNI NASLOV: Prasica, slabšalni izraz za žensko
REDATELJICA: Tijana Zinajić
ULOGE: Liza Marijina, Tosja Flaker Berce, Anuša Kodelja, Jure Henigman
Lea Cok, Jožica Avbelj, Špela Rozin, Jernej Kogovšek, Nika Rozman, Miranda Trnjanin, Lovro Zafred, Sebastijan Horvat, Ana Urbanc, Nina Valič, Vesna Pernarčič Žunić, Davor Janjić, Matej Puc
DRŽAVA: Slovenija
TRAJANJE: 90 min.

SLIJEDI NA PROGRAMU

MAČKE U MUZEJU – SINK
HORIZONT: AMERIČKA SAGA – PRVO POGLAVLJE
GRU I MALCI: NEUSTRAŠIVI ŠPIJUNI
FILMSKI POP UP: KINO VLOG